Alat i zanat. I mnogo mašte.

Za stvaranje svakog od naših proizvoda potrebni su nam alat i zanat. Pored toga, koristimo i malo ljubavi, vremena i istinske posvećenosti. Trudimo se da svaki proizvod bude jedinstven i poseban.

Na ovoj stranici ćemo prikazati najvažnije tehnologije kojima stvaramo vaš vizuelni identitet. Njihovo kombinovanje, uz pomoć par kapi mašte, daje beskrajne mogućnosti oblikovanja.

CO2 Laserski sto
CO2 Laserski sto

CO2 Laserski sto

Koristi se za fina isecanja i graviranje. Maksimalna radna površina je 1.260 x 1.510 mm dok je maksimalna debljina materijala koji obrađujemo 80 mm. Materijali koji mogu da se koriste za isecanje na laseru su široki spektar plastičnih masa, klirit, pleksiglas, medijapan, ploče od sintetičkih smola, karton... Uspešno graviramo meki kamen poput mermera i granita, kao i čelik.

CNC Ruter

CNC Ruter

Koristi se za isecanja, graviranje i 3D oblikovanje. Maksimalna radna površina je 2.000 x 3.000 mm dok je maksimalna debljina materijala koji obrađujemo 200 mm. Materijali koje isecamo i graviramo na CNC-u su široki spektar plastičnih masa, klirit, pleksiglas, medijapan, ploče od sintetičkih smola, puno drvo, aluminijumske ploče, alubond, čelik... 3D obrada se vrši na mekim materijalima poput raznih vrsta pene, stiropora i medijapana.

CNC Ruter
Vertikalni formatizer
Vertikalni formatizer

Vertikalni formatizer

Koristi se za formatiranje pločastih materijala pravolinijskim sečenjem. Radna površina je 4.300 x 2.150 mm, a maksimalna debljina materijala koji obrađujemo 80 mm. Materijali koji se obrađuju na formatizeru su klirit, pleksiglas, medijapan, ploče od sintetičkih smola, puno drvo, univer, aluminijumske ploče, alubond itd. Brzom i jednostavnom izmenom reznog alata, ova korisna mašina u velikoj meri olakšava pripremne radnje drugim tehnologijama svodeći materijale na predmeru velikom brzinom i preciznošću.

Linija za izradu znakova

Linija za izradu znakova

Linija za izradu znakova je tehnologija koja garantuje izuzetan kvalitet svetlećeg elementa, koji se posebno ogleda u otpornosti na spoljašnje uticaje i nemogućnosti nagomilavanja čestica čađi, kiše, gareži i sl. Širina trake koju koristimo za izradu znakova, natpisa i logotipa na ovoj mašini je u rasponu od 70 - 130 mm. Traka može biti aluminijumska ili prohromska.Unapred pripremljen vektorski fajl se izrađuje u željenom broju kopija od kojih je svaka identična. Dobijene forme je moguće plastificirati i farbati.

Linija za izradu znakova
Mašinsko vakumformiranje
Mašinsko vakumformiranje

Mašinsko vakumformiranje

Maksimalna radna površina je 1500 x 2000 mm dok je maksimalna dubina forme koja se izrađuje 400 mm. Koristi se za izradu elemenata reklama i natpisa koji imaju 3D elemente. Materijali koji mogu da se koriste su široki spektar plastičnih masa, klirit, pleksiglas... Materijali mogu biti prethodno naštampani. Nakon zagrevanja materijal se vakuumom oblikuje prema prethodno izrađenom alatu. Ovako dobijamo vrlo interesantne 3D forme koje umnogome izdvajaju svaki znak izrađen ovom tehnologijom.

LED

LED

Preko 90 % naših svetlećih znakova prosvetljavamo LED tehnologijom. Pored intenziteta, raznolikosti boja isijavanja, mogućnosti programiranja i dimovanja, kao i bezbednosti u eksploataciji, na ovaj način se postižu i značajne uštede. Diode mogu da budu trakaste, pojedinačne ili u modulima. Koji ćemo tip upotrebiti zavisi od konstrukcije reklame ili njenog dela koji želimo da osvetlimo ili prosvetlimo.

LED
Ljudi
Ljudi

Ljudi

U vremenu kada ljudsko znanje i umeće sve više zamenjuju kompjuteri, roboti i mašine, ponosni smo na činjenicu da vrednim radom, stalnim unapređivanjem i praćenjem trendova uspevamo da zadržimo veliki deo zanatskog u svom radu. Kolege u proizvodnji iz dana u dan pronalaze rešenja za izazove koje pred njih stavljaju sve zahtevniji dizajn i sve šire tehnološke mogućnosti primene novih materijala i tehnologija. I malo više od toga.